Fri frakt över 299:-
Fri frakt över 299:-

Miljö

Miljö

Visste du att proteinpulver består av vassle- och kaseinprotein? Det är ost- och mjölkrester som ingen tidigare ville ha. Det slängdes, tills man hittade ett nytt användningsområde! Det fanns nytta i ett spillmaterial som idag används av miljontals människor!

ÅTERANVÄNDA förpackningar

Våra lock har alltid strikt producerats av 100% återanvänd aluminum. Våra burkar har alltid använts av 100% återanvänd PET-plast, redo för ett nytt liv!

KLIMATKOMPENSERADE LEVERANSER

Vi ställer alltid krav på våra fraktbolag att de ska ha miljökompenserad frakt! Vi står för dessa kostnader!

PROTEIN.SE

Vi sopsorterar, komprimerar wellpapp och återvinner. Vi pantar, har förnyelsebar el. Vårt lager ligger centralt i staden, så de flesta anställda cyklar eller åker kommunalt till jobb!

LOKALPRODUCERADE ETIKETTER

Våra produktetiketter har alltid producerats lokalt. Det bidrar till en bättre miljö samtidigt som vi stödjer lokala företag och jobb!

PROTEINPULVER ÄR SPILLPRODUKTER

Det betyder att vi har hittat ett nytt användningsområde till en produkt som bara slänges bort utan användning! Det är bra för miljön! 

interna WORKSHOPS och utbildningar

Vi har kvartalsvisa workshops eller interna utbildningar angående klimatpåverkan, för att ständigt ifrågasätta om vi kan bli mer resurseffektiva.


  

Hur fraktas mat och dryck mest miljövänligt?
Vad är mest miljövänligt om du ska tillverka juice? Är det att frakta en lastbil med apelsiner till fabriken eller en burk med koncentrat? Vad innebär det?


Steg ett är att ta bort all vätska från apelsinerna där de plockas. Då behöver enbart pulvret, det vill säga, juicekoncentratet fraktas. Det separerade vattnet från apelsinerna är drickbart och används lokalt. Det leder till mindre koldioxidutsläpp då fraktvolym och vikt minskar. När pulvret kommer fram till juice-fabriken tillsättes vatten igen. Resultatet blir samma apelsinjuice. PROTEIN.SE säljer inte apelsiner, men samma logik kan tillämpas på proteinpulver och måltidsersättning. Att frakta pulver istället för vatten är miljövänligt. Finns det ens ett mer miljövänligt sätt att frakta mat på?